Ford Elektrisk bil FAQ

Ofte stilte spørsmål

Ford vil i løpet av 2020 lanserer 14 nye hybrider og elektriske biler i Norge. Dersom du er interessert i å skaffe deg en elektrisk bil og har noen spørsmål tilknyttet dette vil du forhåpentligvis finne noen av svarene du leter etter på denne siden. Hvis du fortsatt har noen ubesvarte spørsmål kan ta du kotankt med oss og vi vil hjelpe deg.

 •  

  Det finnes flere alternativer for lading av elektriske biler enten du lader hjemme eller på offentlige ladestasjoner.

  Lading hjemme

  • En Ford ladeboks er den mest praktiske, raskeste og sikreste måten å lade på hjemme, og dette gir opptil 63 km rekkevidde per time (3-fase). Med FordPass-appen kan du også kontrollere den tilkoblede ladeboksen og administrere tilgangen.
  • Dersom du har et blått, industrielt strømuttak installert, kan du lade raskere enn med et normalt strømuttak (stikkontakt). Du kan bruke kabelen for hjemmelading som følger med bilen. Å lade på denne måten gir opptil 26 km rekkevidde per time.
  • Du kan også koble bilen til et normalt strømuttak (stikkontakt) å benytte kabelen for hjemmelading. Dette gir opptil 15 km rekkevidde per time. Vennligst forsikre deg om at stikkontaktene er kontrollert av en profesjonell elektriker. Dersom det legges opp til regelmessig lading fra det normale strømuttaket, skal kontakten forsynes fra en egen kurs med maks 10A sikring. Kursen skal være beskyttet av en egen jordfeilbryter type B. Husk oppheng av ladekabel i kurv eller krok.

  Offentlig lading

  Semihurtiglader (AC). For noen av disse trenger du en offentlig ladekabel, noe som er standardutstyr for Mustang Mach-E. Ladeeffekten er normalt 11–22 kW, noe som gir deg 48 km rekkevidde per time.
  Hurtiglader (DC). Det vil alltid være en ladekabel tilgjengelig på disse stasjonene. Disse kan levere opptil 300 km rekkevidde per time.
  Lynlader (DC 150 kW eller mer). Disse leverer den raskeste ladingen, og vil teoretisk gi opptil 560 km rekkevidde per time. Ford samarbeider med IONITY for å spre hurtigladere langs europeiske hovedveier.

  Alle verdier er basert på optimale forhold. Faktiske ladehastigheter kan variere.


 •  

  Ladetiden til en elektrisk bil avhenger av størrelsen på batteriet og ladehastigheten til laderen man benytter. Her er noen eksempler på hvor mye rekkevidde du får etter en times lading med de ulike ladetypene.

  Stikkontakt hjemme: ca. 15 km rekkevidde per time

  Ford ladeboks / semihurtiglader (AC): ca. 63 km rekkevidde per time (3 fase)

  Hurtiglader (DC): ca. 300 km rekkevidde per time

  Lynlader (DC 150 kW):  Teoretisk opptil 560km rekkevidde per time

  Alle verdier er basert på optimale forhold. Faktiske ladetider kan variere.

 •  

  Batterier har en optimal driftstemperatur, bilens systemer jobber kontinuerlig for å holde denne temperaturen. Det er mange måter du kan bidra til å maksimere rekkevidden til den elektriske bilen på i kaldt vær:

  • Varm opp bilen mens den lader, før du drar.
  • Fjern all snø, så den ikke er tyngre enn nødvendig.
  • Du kan bruke sete- og rattvarmer istedenfor å varme opp hele kupéen.
  • Kjør økonomisk, det vil si en jevn fart og forsiktig akselerering, bremsing osv.
  • Maksimer kraften som oppnås gjennom regenerativ bremsing ved å bremse gradvis når dette er mulig.
  • Om mulig, koble den elektriske bilen din til en ekstern strømkilde når den er parkert.
 •  
  <

  Du kan lade ved å bruke en standard ladekabel i en normal stikkontakt, men dette er ikke like effektivt. Vennligst forsikre deg om at stikkontaktene er kontrollert av en profesjonell elektriker. Dersom det legges opp til regelmessig lading fra det normale strømuttaket, skal kontakten forsynes fra en egen kurs med maks 10A sikring. Kursen skal være beskyttet av en egen jordfeilbryter type B. Husk oppheng av ladeboks i kurv eller krok.

 •  

  En elektrisk bil vil ha lavere servicekostnader på grunn av færre deler som trenger service. En elektrisk bil har for eksempel ikke registerreim, ventiler eller motorolje

 •  

  Rekkevidden til elektriske biler varierer veldig, fra bybiler med mindre batterier til SUV-er med mye større batterier. Mustang Mach-E har en rekkevidde på opptil 450 km med standardbatteriet, eller opptil 600 km med batteriet som har lengst rekkevidde.§

  Tenk på dine lengste regelmessige kjøreturer og hvor langt du faktisk kjører til daglig. Hvis du har mulighet til å lade hjemme over natten, finner du raskt ut at med disse rekkeviddene kan du legge ut på de fleste kjøreturer kun ved å benytte hjemmelading. Når du skal ut på en langtur, kan du enkelt benytte offentlig lading eller IONITY-hurtiglading som du kan finne via FordPass.

 •  
  <

  [Insert body here]

  [Insert body here]

 •  

  De elektrisierte alternative fra Ford er:

  Mustang Mach-E - Den første helektriske SUV'en fra Ford.

  Puma - Mild hybrid SUV som kommer med EcoBoost hybrid-motor og førerfokuserte løsninger.

  Kuga - SUV som er tilgjenlig både som ladbar hybrid eller Mild hybrid.

  Mondeo - Hybrid som bruker en konvensjonell bensinmotor og en batteridrevert elektrisk motor.

  Explorer - Ladbar hybrid SUV som kombinerer robust kapasitet og aansert hybrid-effektivitet.

  Tourneo Custom - Finnes både som ladbar hybrid og mild hybrid, og med plass til 9 personer tar den persontransport til et nytt nivå.

  Transit Custom - Kommer som ladbar hybrid og hjelper deg jobbe smartere


 •  
  <

  Klikk her for å finne ut mer om hvilken elektrifisert bil som best passer dine behov /Side/247/elektriske-biler

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser