Ford tar i bruk droner til fabrikkvedlikehold

31.08.2018

Fords fabrikk i Dagenham i England har nå tatt i bruk droner med kamera for enklere og tryggere å kunne inspisere i høyden i den enorme produksjonshallen.

Tidligere har Fords vedlikeholdsarbeidere brukt stillas og heiser for å sjekke områdene over maskinene. Det møysommelige arbeidet kunne ta opptil 12 timer for hvert eneste inspeksjonsområde. Nå, med bena trygt plantet på bakken, kan nøyaktig det samme arbeidet utføres med en drone og et GoPro-kamera på bare 12 minutter.

Dronen tar seg frem til de vanskeligst tilgjengelige områdene og kontrollerer at alt er godt vedlikeholdt og ikke bryter med de strenge sikkerhetsstandardene på fabrikken.

Enda hyppigere inspeksjoner
- Tidligere sendte vi ansatte opp i høyder på 50 meter for å utføre nødvendige kontroller. Nå kan vi gjøre den samme jobben raskere og tryggere, sier sjefingeniør på Fords motorfabrikk i Dagenham, Pat Manning.

Den sparte tiden bruker vedlikeholdsteamet til å utføre enda hyppigere inspeksjoner av anlegget.

Fords droner brukes også til å inspisere rørledninger, påvise luftlekkasjer og kontrollere maskinene. Selskapet vurderer nå å utvide bruken av de høyteknologiske dronene til andre regioner.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer