Lanserer pickup-emoji på verdens emoji-dag

17.07.2019

     

Med både båter, biler, scootere og romraketter representert, syntes Ford det var på tide at verden fikk en egen pickup-emoji. Den lanseres i dag, på World Emoji Day.

Blant de mer enn 3000 godkjente emojiene er det nemlig ingen av en pickup.

- Da kunder startet å etterspørre en pickup-emoji, bestemte vi oss for å gi dem det. Som en av de mest populære produsentene av pickuper i verden, er det helt naturlig at vi gir hardt arbeidende tekstmeldingsbrukere over hele verden en ny pickup-emoji, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Europas mest populære pickup

For fjerde år på rad var Ford Ranger den mest solgte pickupen i Europa i fjor. Også så langt i år har den befestet sin stilling som Europas mest populære pickup. Ford solgte hele 26 700 Rangere i første halvdel av 2019. Den satte også ny rekord med en oppgang på hele 8 % i 2. kvartal, sammenliknet med  2. kvartal i fjor.

I Norge er også Ford Ranger blant de aller mest populære pickupene. I disse dager kommer den også i ekstremversjonen Ranger Raptor.

     

I 2018 sendte Ford et forslag til organisasjonen som godkjenner nye emojis, Unicode Consortium. Nå er pickupen på en kortliste for endelig godkjenning hos Unicode.

Sluttresultatet fortjener en smilefjes-emoji

Emojien er utviklet etter at Fords team har brukt mye tid på å undersøke hvordan publikum ønsker at en slik emoji skal være.

- Folk ønsker en pickup-emoji som er stilig og moderne. Sluttresultatet bør resultere i en smilefjes-emoji fra alle pickupfans, sier designdirektør i Ford Nord Amerika, Craig Metros.

Hvis pickup-emojien blir godkjent tidlig i 2020 blir designet spesialtilpasset alle mobile plattformer for å møte kundenes behov – fra dem som bruker pickupen sin som arbeidsbil til dem som bruker den til en aktiv livsstil.

Kontakt oss i dagKlikk her for andre nyheter

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer